Милиони българи са жертва на мобилните оператори, колекторите и ЧСИ-тата, които

...
Милиони българи са жертва на мобилните оператори, колекторите и ЧСИ-тата, които
Коментари Харесай

Граждански протест срещу мобилните оператори, бързи кредити и ЧСИ-тата готвят в София

Милиони българи са жертва на мобилните оператори, колекторите и ЧСИ-тата, които редовно нарушават гражданските ни права и трансформират българи в плебеи, от време на време за цялостен живот, безапелационен е юрист Христо Расташки, който провежда граждански протест в неделя - 18.02. от 15 часа пред Съдебната палата, заяви самият той. 

Преди митинга всички клиенти на мобилни оператори може да се включат в груповия иск, като показват копие на договорите с мобилните оператори, час по-рано в неделя - в 14:00 ч., в залата на ул. " Парчевич " 49А в София.   

Адвокат Расташки е създател и основен мотор на инициативния комитет на политическа партия Граждански права, която пази българските жители от незаконосъобразни дейности на колекторските фирми, бързите заеми и частните правосъдни реализатори.

" Над 1 милион българи са жертва на ЧСИ-та и колектори, няма по какъв начин да им помогнем, в случай че не се промени законодателството. Дори да бяхме създали гражданска самодейност, а такива има доста, щяхме да сме безсилни. Идеята за партията пристигна от хората - когато започнах да върша клиповете с правни препоръки, ми писаха хиляди българи с нарушени цивилен права, с цел да споделят проблемите си с частните правосъдни реализатори и с колекторите ", споделя Расташки.

Адвокатът упорства за въвеждане на държавно правосъдно осъществяване, тъй като частните правосъдни реализатори редовно погазват законите. Разчитат на правната неначетеност на хората, които от боязън заплащат такси и неустойки. 

" Не е обикновено при 500 лв. заем, хората да връщат над 5 хиляди лв.. Отнемат им имущество, запорират сметки - трансформират ги в плебеи за цялостен живот ", добавя още юрист Расташки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР